Скасування касових апаратів для ФОПів: Гетманцев пояснив, що змінили в законі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скасування касових апаратів для ФОПів: Гетманцев пояснив, що змінили в законі

Казна та Політика
1966
Хоча Верховна Рада й проголосувала законопроект № 4439-д, яким скасувала обов’язкове введення касових апаратів для малого бізнесу і кешбек для ФОПів, поданий до парламенту документ серйозно відрізнявся від прийнятого в результаті.
Про це голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев розповів в інтерв’ю.
“Той законопроект, який подавав я, і той, який прийняли, відрізняються один від одного. Так, законопроект, який подавав комітет, теж пропонував відтермінування, але у нас не було таких радикальних заходів, спрямованих на пом’якшення фіскалізації”, – каже нардеп.
Він нагадав, що прийнятим законом було скасовано кешбек.
“Я вважаю його прекрасним, ефективним інструментом, який зміг би забезпечити видачу чеків повсюдно. І дозволив би всім українцям ефективно контролювати видачу чеків”, – сказав Гетманцев.
Другий момент, за його словами, це перелік ризикових груп.
“Я вважаю, що абсолютно марно з переліку ризикових груп були прибрані торгівля текстилем, автозапчастинами та особливо торгівля в інтернеті, яка зараз, в період пандемії, процвітає і буде ще більше розвиватися і захоплювати ринок. Я виступав за те, щоб ці групи зберегти в законі. На жаль, мене не почули”, – нарікає економіст.
При цьому він додав, що приймає рішення, яке було проголосовано конституційною більшістю Верховної Ради і після того, як воно стало законом, буде його відстоювати, як і будь-яке інше рішення парламенту.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас