Мінцифри оновило додаток "Дія" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінцифри оновило додаток "Дія"

Особисті фінанси
1830
Міністерство цифрової трансформації додало в “Дію” можливість управління набором документів і автоматичне завантаження свідоцтва про народження дитини.
Про це повідомив віце-прем’єр-міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в Telegram.
“Оновили Дію – у нас 2 нові апдейти. Можна керувати стеком своїх цифрових документів в додатку. Переміщайте їх в зручному порядку – від найбільш використовуваних до найменш. Функціонал доступний в налаштуваннях”, – пише Федоров.
Крім того, свідоцтво про народження дитини більше не потрібно додавати заново при кожній авторизації.
“Завантажте його дані один раз і воно завжди буде підтягуватися автоматично, як і інші документи в додатку”, – додав чиновник.

Довідка Finance.ua:

  • З 1 грудня під час касових операцій Національний банк дозволив банкам приймати цифровий паспорт або закордонний цифровий паспорт в мобільному додатку «Дія».
  • У мобільному додатку Дія 2.0 доступна функція шерингу – можливість ділитися цифровими копіями документів. Так, батьки дитини зможуть не носити з собою паперову версію свідоцтва про народження. А при необхідності шерити цифрову копію документа.
  • Мінцифри підготувало постанову про впровадження послуги реєстрації за місцем проживання для всіх категорій населення на порталі “Дія” та планує запустити пілотну версію для обмеженої кількості українців до кінця року.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас