"Нафтогаз" буде моніторити дані про кількість та якість газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз" буде моніторити дані про кількість та якість газу

Енергетика
215
Найбільша в Україні державна газовидобувна компанія “Укргазвидобування” розпочала дослідну експлуатацію нового програмного комплексу для збору даних з вузлів обліку вимірювання кількості та якості природного газу.
Про це повідомляє пресслужба НАК “Нафтогаз України”.
Зазначається, що перехід на таку систему обліку – це наступний крок до інтеграції ринку газу з Європейським союзом. Повний перехід планують здійснити до весни 2022 року.
Новий програмний комплекс – це єдина система збору, зберігання, аналізу та інтеграції даних про те, де, скільки і який газ компанія передає в газотранспортну і газорозподільну системи, а в майбутньому – і про кількість видобутих рідких вуглеводнів і кількості виробленої та спожитої електроенергії.
За інформацією пресслужби, також ця система дозволить збільшити швидкість отримання інформації про технологічні режими роботи об’єктів і позаштатних ситуацій на вузлах обліку. Крім того, однією з функцій даної системи є розрахунок обсягу природного газу в одиницях енергії (кВт-год), що вже давно є стандартом в країнах Європи.
“Нам важливо, щоб в газотранспортну і газорозподільну системи з наших об’єктів надходив якісний газ, який буде відповідати потребам кінцевих споживачів. І нова система збору даних – це наступний крок до підвищення ефективності нашого виробництва в рамках процесу цифрової трансформації “Нафтогазу”, – цитує пресслужба директора з комерційних питань “Укргазвидобування” Сергія Федоренка.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас