Перереєстрація автомобіля: чи потрібно уточнювати дані з транспортного податку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перереєстрація автомобіля: чи потрібно уточнювати дані з транспортного податку

Казна та Політика
5936
Зняття з обліку автомобілів, автобусів, а також інших прирівняних до них транспортних засобів, перереєстрація транспортних засобів проводиться у разі зміни місцезнаходження або найменування власників – юридичних осіб, місця проживання або прізвища, імені чи по батькові фізичних осіб, які є власниками транспортних засобів.
Про це повідомляє Головне управління ДПС у Дніпропетровській області.
Платники транспортного податку – юрособи самостійно обчислюють суму транспортного податку станом на 01 січня звітного року і не пізніше 20 лютого цього ж року подають контролюючому органу за місцем реєстрації об’єкта оподаткування декларацію за формою, встановленою у порядку, передбаченому ст. 46 ПКУ, з розбивкою річної суми рівними частками поквартально.
Податок сплачується за місцем реєстрації об’єктів оподаткування і зараховується до відповідного бюджету.
Якщо перереєстрація автомобіля в інший адміністративний район для випадків, коли передбачається взяття на облік платника транспортного податку у іншому контролюючому органі, відбулась до 20 лютого, а звітну декларацію вже подано, то до закінчення граничного строку її подання платником податку – юридичною особою декларація подається з типом «Звітна нова». Якщо така перереєстрація автомобіля відбулась після закінчення граничного строку подання декларації (після 20 лютого звітного року), платником податку – юридичною особою подається декларація з типом «Уточнююча».
Відповідно такий платник транспортного податку подає до контролюючого органу за новим місцем обліку, що відповідає адміністративному району нової реєстрації автомобіля, декларацію з типом «Звітна» відповідно до вимог та строків.

Довідка Finance.ua:

  • В Міністерстві фінансів розповіли про транспортний податок для власників дорогих легкових автомобілів або так званий податок на розкіш.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас