«Четвертий рік поспіль». Представник МВФ назвав три головні проблеми в Україні, які турбують Фонд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Четвертий рік поспіль». Представник МВФ назвав три головні проблеми в Україні, які турбують Фонд

Казна та Політика
2037
Економічна підтримка з боку МВФ для України важлива, а не менш важлива — підтримка довготривалої стабільності в Україні.
Про це під час загальних щорічних зборів Європейської Бізнес Асоціації заявив Йоста Люнгман, представник Фонду в Україні.
Говорячи про перепони для досягнення такої стабільності, Люнгман послався на опитування інвесторів, проведене за підтримки ЄБА.
«Четвертий рік поспіль ми бачимо, що інвестори переживають за корупцію, судову корупцію та вплив олігархів на економіку», — сказав представник МВФ.
«Очевидно, що такі питання треба буде вирішувати, щоби забезпечити довгострокове зростання. Ці питання досить високо стоять у програмі підтримки (МВФ. — Ред.). Це питання, які ми прагнемо вирішити», — додав він.
Люнгман уник прямої відповіді на запитання виконавчого директора ЄБА Анни Дерев’янко, чи отримає Україна кошти МВФ хоча б у 2021 році.
«Ми на такі питання не відповідаємо, ми такі перемовини публічно не оголошуємо», — сказав Люнгман.
Проте, він додав: «Ви знаєте, як казав наш керуючий директор на початку цього тижня: у нас триває діалог з представниками влади стосовно того, що має бути зроблене для того, щоби забезпечити цей перегляд питання. І щойно ми зможемо це забезпечити, ми будемо просувати цю програму».

Довідка Finance.ua:

  • Міжнародний валютний фонд турбують кілька пунктів антикорупційної реформи в Україні. В тому числі робота антикорупційного бюро і прокуратури.
  • Україна отримає черговий транш Міжнародного валютного фонду до кінця поточного або на початку наступного року.
  • Президент Володимир Зеленський заявив, що команди України та МВФ мають міцну довіру і тісно працюють, щоб якомога швидше прийняти місію. На сьогодні всі структурні маяки, передбачені для перегляду програми МВФ, виконані.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас