Україна виконала всі "структурні маяки" для перегляду програми з МВФ, - Зеленський — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна виконала всі "структурні маяки" для перегляду програми з МВФ, - Зеленський

Казна та Політика
487
Президент Володимир Зеленський і директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва провели телефонну розмову. Сторони обговорили просування до прийняття державного бюджету України на 2021 рік, збереження антикорупційного порядку денного і макроекономічної стабільності в країні.
Про це йдеться в повідомленні пресслужби президента України.
Президент заявив, що команди України та МВФ “мають міцну довіру і тісно працюють, щоб якомога швидше прийняти місію”.
Він зазначив, що Україна не зупинялась у виконанні взятих на себе зобов’язань. Серед іншого, була затверджена реформа митниці та податкової служби, Міністерство фінансів і Національний банк активно працюють над зменшенням частки непрацюючих кредитів в банківській системі.
“На сьогодні всі структурні маяки, передбачені для перегляду програми МВФ, виконані”, – констатував президент.
Зеленський і Георгієва обговорили важливість прийняття збалансованого бюджету на 2021, а також ризики недавнього рішення КС про скасування частини положень антикорупційного законодавства.
Георгієва зазначила, що робота прем’єр-міністра з командою Фонду дозволила закріпити відносини сторін на високому рівні та досягти гарного прогресу.
Вона також зазначила швидку реакцію і заходи, прийняті українською владою після рішення КСУ, і додала, що Фонд цінує співпрацю глави НБУ Кирила Шевченка з командою МВФ.

Довідка Finance.ua:

  • Як повідомляв міністр фінансів України Сергій Марченко, Україна виконала чотири з 10 структурних маяків Міжнародного валютного фонду (МВФ). Термін виконання решти шести маяків ще не сплив.
  • “Банківський” законопроект, який від України вимагає прийняти МВФ, вводить низку важливих змін, що стосуються як функціонування банків, так і повноважень регулятора.
  • Голова НБУ Кирило Шевченко сподівається, що місія відвідає Україну вже до кінця цього року.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас