У Кабміні повідомили, коли Україна отримає черговий транш МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Кабміні повідомили, коли Україна отримає черговий транш МВФ

Казна та Політика
979
Україна отримає черговий транш Міжнародного валютного фонду до кінця поточного або на початку наступного року.
Про це в ефірі телеканалу “Україна 24” повідомив представник Кабінету міністрів у Верховній Раді Василь Мокан.
“Справді, два транші вже не отримаємо. Це точно. Зараз мова йде про отримання одного траншу або в кінці цього року, або на початку наступного. Також до цього підв’язана макрофінансова допомога ЄС, яка становить 600 млн євро”, – сказав він.
18 листопада президент Зеленський провів телефонну розмову з директором-розпорядником МВФ Крісталіною Георгієвою, під час якої повідомив, що Україна виконала всі «структурні маяки», передбачені для перегляду програми Міжнародного валютного фонду. Георгієва назвала конструктивною телефонну розмову, проте наголосила на необхідності досягти повного взаєморозуміння в кроках для подальшої співпраці за поточною програмою Stand-by.
В Офісі президента України розраховують, що візит місії Міжнародного валютного фонду до України пройде восени, причому відбудеться він в онлайн-режимі.

Довідка Finance.ua:

  • 12 червня Україна отримала перший транш кредиту МВФ у рамках нової програми співробітництва України та Фонду в розмірі 2,1 млрд доларів. Міністерство фінансів планує отримати другий транш за цією програмою до кінця поточного року.
  • 9 червня 2020 року Рада директорів Міжнародного валютного фонду затвердила 18-місячну програму stand-by для України з фінансуванням, еквівалентним 3,6 млрд SDR (близько 5 млрд доларів), спрямовану на допомогу Україні в подоланні наслідків пандемії COVID-19.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас