Підписано закон про штрафи за відсутність маски на обличчі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підписано закон про штрафи за відсутність маски на обличчі

Особисті фінанси
4072
Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби, який Верховна Рада ухвалила 6 листопада 2020 року.
Тепер передбачається штраф від 10 до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Місця. За перебування у громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без надягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, зокрема виготовлених самостійно.
Раніше в Кабміні розповіли, що за відсутність маски на вулиці штрафувати не будуть.
По результатам опитування Finance.ua “Чи бояться українці штрафів за відсутність маски?”, переважна більшість добросовісно дотримуються карантинних вимог – 76% розповіли, що носили б маски, навіть якби штрафів не було. 7% злякалися штрафів і тому одягають маски у громадських місцях і транспорті; 8% готові йти наперекір правилам карантину: на їхню думку, краще заплатити штраф, аніж носити засоби індивідуального захисту. А ще 9% українців заявили про те, що не будуть носити маски чи респіратори, але й адмінвідповідальність за це нести також не хочуть.

Довідка Finance.ua:

  • Раніше повідомлялось, що депутати в першому читанні ухвалили законопроєкт №3890, який зобов’язує підприємства стежити за тим, щоб відвідувачі правильно носили маски. Йдеться про те, що маска повинна знаходитися на обличчі, а не на підборідді, шиї або ще де-небудь. Каратимуть тих, хто впустить в громадський транспорт, торгові центри та будь-які інші заклади відвідувачів, у яких маски надіті на підборіддя. Штраф – від 3400 до 5100 грн.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас