Шмигаль розповів, скільки робочих місць дасть дорожнє будівництво — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шмигаль розповів, скільки робочих місць дасть дорожнє будівництво

Казна та Політика
488
Вкладення в інфраструктуру під час кризи необхідні для створення робочих місць і наповнення бюджету.
Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль в ході свого виступу на годині уряду в парламенті.
“У нас є чіткі економічні дослідження, згідно з якими вкладення в інфраструктуру під час кризи мають дуже високий мультиплікативний ефект з точки зору створення робочих місць, а також наповнення бюджету. Державні інвестиції потрібні для того, щоб підтримати зайнятість і попит на продукцію бізнесу”, – сказав Шмигаль.
Він зазначив, що, за даними «Укравтодору», велике дорожнє будівництво залучить 38 тис. працівників дорожньої галузі та створить понад 120 тис. робочих місць у суміжних галузях.
Також, за словами прем’єра, виробництво будівельної продукції у вересні зросло на 12,5% в порівнянні з вереснем минулого року.
“Ключова причина цього зростання – збільшення обсягу будівництва саме інженерних споруд в Україні. Саме тому в бюджеті на наступний рік рекордна кількість коштів буде також спрямована на цю програму, на інвестиційні проекти – це майже 150 млрд грн, за які здійснюватиметься будівництво та розвиток інфраструктури в Україні”, – сказав Шмигаль.
Проект державного бюджету на 2021 рік передбачає збільшення видатків на дорожнє господарство на 16% – до 150 млрд грн зі 129,3 млрд грн цього року.

Довідка Finance.ua:

  • У травні 2020 року Укравтодор разом із Урядом та Офісом Президента у партнерстві з сайтом robota.ua та Державною службою зайнятості ініціював запуск проєкту «Дороги та робота».
  • У рамках проєкту «Дороги та робота» маємо 20 168 працевлаштованих у дорожній галузі за період травень-жовтень.
  • Середня вартість нового будівництва 1 кілометра автодороги першої категорії з асфальтобетонним покриттям у 2020 році в Україні становить 170,6 млн грн.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші онлайн 💸

За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас