У парламенті підрахували, як "податок на Google" поповнить бюджет України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У парламенті підрахували, як "податок на Google" поповнить бюджет України

Казна та Політика
2837
Прийняття законопроєкту про оподаткування транснаціональних корпорацій дозволить отримати до 3 млрд грн бюджетних надходжень на рік.
Про це під час засідання Погоджувальної ради в парламенті заявив голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.
“Ми в комітеті розглянули законопроєкт № 4184 про так званий “податок на Google”, яким ми пропонуємо оподаткувати великі транснаціональні компанії, які надають послуги у сфері електронної комерції. З одного боку, він дасть додаткові надходження до бюджету від 3 млрд грн, а з іншого боку – він поставить в рівні умови та наших рекламістів, і великих іноземних рекламістів”, – сказав він.
Законопроєкт № 4184 “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо скасування оподаткування доходів, отриманих нерезидентами у вигляді виплати за виробництво та / або розповсюдження реклами, та вдосконалення порядку оподаткування податком на додану вартість операцій з постачання нерезидентами електронних послуг фізичним особам” був зареєстрований у парламенті 2 жовтня.

Довідка Finance.ua:

  • Автори проєкту в пояснювальній записці наводять приклад країн ЄС і Росії. В останній з 1 січня 2017 року працює ПДВ для таких послуг. Відтоді платниками ПДВ в РФ зареєструвалися Apple, Google, Microsoft, Netflix, Bloomberg, Alibaba, Booking.com, зазначають автори проєкту.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас