Українцям стали частіше пропонувати роботу за кордоном - Opendatabot — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українцям стали частіше пропонувати роботу за кордоном - Opendatabot

Особисті фінанси
958
Кількість розміщених на міжнародному сайті пошуку роботи Jooble пропозицій роботи за кордоном для українців наприкінці жовтня в порівнянні з кінцем вересня зросла на 21% – до 9384 з 7756 вакансій.
Про це свідчать дані OpenDataBot.
«Щоосені ми спостерігаємо сезонну активність, пов’язану з працевлаштуванням українців за кордоном. Цього року за кількістю пропозицій з працевлаштування лідирує Польща. Якби не епідемія коронавірусу, то, напевне, потік шукачів та кількість відкритих вакансій були б ще більшими», – повідомляють у компанії.
У Польщі до топ-5 найбільш затребуваних фахівців потрапили пакувальники, каменярі, покрівельники, різноробочі та водії з відкритими міжнародними категоріями С/Е.
У Німеччині потрібні українські доглядальниці, медсестри зі знанням німецької мови на рівні В1, штукатури, робочі на виробництво та, як й у Польщі, водії.
У Чехії чекають на будівельників, сантехніків, різноробів на автозавод, мулярів по металу та покоївок.

Довідка Finance.ua:

  • За даними на серпень 2020 року, 507 тис. українців (це історичний рекорд) стали платниками до польського Фонду соціального страхування.
  • З початку карантину з’явилося ще більше українців, які хочуть працювати в Польщі. За підрахунками агенцій праці, ця кількість зросла на 17%.
  • В Україні є декілька резервів податкових надходжень, зокрема — $12 млрд, які надходять від українців, які виїхали працювати за кордон.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас