У Польщі легалізувалася рекордна кількість українських заробітчан — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Польщі легалізувалася рекордна кількість українських заробітчан

Особисті фінанси
2544
Додаткове оподаткування заробітчан спровокує сильний відтік українців за кордон. Таку думку UBR.ua висловив президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василь Воскобойник.
Нагадаємо, податкова планує взятися за грошові перекази трудових мігрантів. За рахунок їх оподаткування хочуть поповнювати бюджет.
“Фіскальна служба заявила, що трудові мігранти заробляють $12 млрд на рік і грошима з державою не діляться. Вони самі собі копають могили. При кожному уряді виникає новий чиновник, який хоче всіх обкласти податками”, – говорить Василь Воскобойник.
У свою чергу польський уряд розглядає зміни в міграційному законодавстві, якими серйозно спростить можливість отримання “карт побиту” для трудових мігрантів.
“За даними на серпень 2020 року, 507 тис. українців (це історичний рекорд) стали платниками до польського Фонду соціального страхування. І це незважаючи на карантин. Очевидно, що ця цифра буде тільки зростати”, – зазначив нам Василь Воскобойник.
Для порівняння, минулого року легально в Польщі працювало близько 490 тис. українців. А в 2016-му їх було всього 170 тис. Тобто, за останні 4 роки кількість легальних трудових мігрантів зросла в три рази.

12 способів переказати гроші з Польщі в Україну

За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас