Уряд додатково виділив 1,3 млрд грн на допомогу безробітним — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд додатково виділив 1,3 млрд грн на допомогу безробітним

Особисті фінанси
209
Для допомоги по безробіттю та допомоги по частковому безробіттю на період карантину Уряд виділив додаткові кошти. Вони будуть направлені до Фонду загальнообов’язкового державного соцстрахування на випадок безробіття. Відповідне рішення було прийняте 28 жовтня на засіданні Уряду.
Про це повідомила пресслужба Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.
Із Фонду боротьби з COVID-19 виділено майже 1,3 млрд грн (1 278 772,6 тис. грн) на бюджетні програми щодо допомоги по безробіттю.
На що підуть гроші:
  • для забезпечення своєчасної виплати допомоги по безробіттю виділено кошти на суму майже 1,2 млн грн (1 198 772,6 тис. грн);
  • для виплат допомоги по частковому безробіттю на період карантину – кошти на суму 80 млн грн.
“Упродовж карантину вже було виплачено понад 10 млрд грн допомоги по безробіттю. Також свою ефективність продовжує демонструвати програма допомоги по частковому безробіттю, за якою здійснено виплати на понад 2,5 млрд грн і збережено робочі місця для 370 тисяч людей. Додаткові кошти у сумі 1,3 млрд дозволять й надалі безперебійно виплачувати допомогу тим, хто наразі опинився у скрутному становищі”, – прокоментував Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко.

Довідка Finance.ua:

  • За інформацією Державної служби зайнятості, станом на 26 жовтня кількість зареєстрованих безробітних складає 405,3 тис. громадян.
  • У Центрі зайнятості заявили, що на одну вакансію претендують шестеро безробітних.
  • Нещодавно Верховній Раді рекомендують передбачити допомогу безробітним на період інших карантинів.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші онлайн 💸

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас