Раді рекомендують ввести допомогу безробітним на період інших карантинів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Раді рекомендують ввести допомогу безробітним на період інших карантинів

Казна та Політика
723
Верховній Раді рекомендують передбачити допомогу безробітним на період інших карантинів. Комітет з питань соціальної політики рекомендує ухвалити відповідний законопроєкт № 3010а.
Про це повідомляє інформаційне управління Апарату ВР.
“Народні депутати ухвалили рішення рекомендувати Верховній Раді включити обидва законопроєкти до порядку денного четвертої сесії і за результатами розгляду ухвалити за основу №3010а, а №3010а-1 – відхилити”, – зазначено в повідомленні.
Зазначимо, документ пропонує внести зміни до статті 471 Закону “Про зайнятість населення” і передбачити допомогу з часткового безробіття не тільки в період карантину через коронавірус, а також у разі встановлення подібних обмежень у зв’язку з іншими захворюваннями в майбутньому.
Закон надає право Кабінету Міністрів визначати порядок надання допомоги з часткового безробіття на період карантину, її розмір, строки надання.
Нагадаємо, цей законопроєкт Кабмін вніс до Ради наприкінці серпня.

Довідка Finance.ua:

  • Кількість зайнятого населення у віці 15 років і старше в II кварталі 2020 р. склала 15,7 млн осіб, а у віці 15-70 років – 15,6 млн осіб. Кількість безробітного населення у віці 15 років і старше і у віці 15-70 років становить по 1,7 млн осіб.

Хочу отримати гроші до зарплати 💸

За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас