Субсидії в новому опалювальному сезоні: хто зможе отримати допомогу та як перевірятимуть отримувачів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Субсидії в новому опалювальному сезоні: хто зможе отримати допомогу та як перевірятимуть отримувачів

Казна та Політика
4144
У проєкті держбюджету на наступний рік заклали 36,6 мільярда гривень на виплату субсидій. Це менше, ніж у 2020 році.
Чи вплине це на кількість людей, які отримують субсидію, та як призначатимуть соцвиплати, розповів заступник міністра соціальної політики України Віталій Музиченко.
Субсидії розраховували з трендів, які склалися від початку року. За його словами, баланс цін і тарифів впливає на кількість отримувачів субсидій.
“Під час розрахунку проєкту державного бюджету на 2021 рік було запропоновано 36 мільярдів гривень. Це відповідає умовам, в яких ми рахували видатки. Якщо відбудеться збільшення цін чи тарифів, то цю цифру будемо переглядати. Ми не передбачали суттєве зменшення отримувачів субсидій”, – розповів чиновник.
У зв’язку з карантином в країні та епідеміологічним зонуванням цього року в країні з’явилися особливості щодо призначення соцдопомоги. “Понад 2,5 млн домогосподарств є в системі отримання житлових субсидій. Було ухвалено рішення про те, що усім, хто отримував субсидії минулого опалювального періоду, на наступний сезон її подовжать автоматично”, – наголосив Музиченко.
Таким чином українцям, які претендують на допомогу, не потрібно нікуди звертатися за умови, що не трапилося якихось змін у складі домогосподарства чи майнового складу. Якщо ж виникли проблеми, то можна поштою надіслати заяву і довідку про доходи, або в онлайн-режимі заповнити заявку, або самостійно звернутися до органів соцзахисту. Утім, під час візиту варто враховувати, у якій карантинній зоні перебуває той чи інший населений пункт. Документи розглядають упродовж десяти днів.
Заступник голови Міністерства соцполітики наголосив, що цього року одержувачів субсидій перевіряють: чи правильно вказали доходи. Адже це може забрати право на субсидію. Тому будуть припинені виплати тим, хто не подав документи або приховав певні доходи або надходження для того, щоб отримати субсидію.

Довідка Finance.ua:

  • Головне нововведення при призначенні субсидій – їх одержувачам доведеться оплачувати комунальні послуги в розмірі 20% доходів сім’ї, раніше було 15% доходів.
  • Нововведення: враховують житлові субсидії та пільги на оплату ЖКП, придбання палива та скрапленого газу; грошове забезпечення військовослужбовців, за винятком тих, що перебувають в зоні ООС.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас