Як оформити субсидію: українцям назвали три способи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як оформити субсидію: українцям назвали три способи

Особисті фінанси
4173
Як отримати субсидію на сплату житлово-комунальних послуг, які документи треба подати і скільки чекати на їх розгляд, розповів в ефірі телеканалу “Україна 24” заступник директора департаменту соціальної політики Київської міськдержадміністрації Максим Бученко.
За його словами, на тлі пандемії коронавірусу в центрах соціального захисту населення працює виключно прийом громадян за попереднім записом. Водночас, перед кожним районним управлінням є скриньки, в яких можна залишити заяви, скарги, побажання. Заяви і документи виймаються зі скриньки кожні 2-3 години.
Чиновник нагадав, що подати заяву на субсидію можна трьома шляхами – онлайн, поштою або особисто.
“Але особисто зараз не дуже виходить. Залишається пошта і електронний варіант. Є сайт Мінсоцполітики, на ньому є подача документів на субсидії. Треба тільки заяву і декларацію. Субсидія призначається з місяця подачі. Є виключення – початок опалювального періоду, коли субсидія призначається двома місяцями назад, тобто, з початку опалювального періоду. Заяву можуть подати в листопаді, але розглядати її будуть з 15 жовтня, як це передбачено постановою Кабінету міністрів”, – розповів він.
Бученко уточнив, що терміни розгляду заяви – 10 днів з моменту отримання всієї необхідної інформації органами соціального захисту.
Також чиновник розповів, що у випадку неправомірного нарахування субсидій людей змусять повернути нараховану суму.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас