Як правильно оформити субсидію (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як правильно оформити субсидію (інфографіка)

Особисті фінанси
16018
Головне нововведення при призначенні субсидій – їх одержувачам доведеться оплачувати комунальні послуги в розмірі 20% доходів сім’ї, раніше було 15% доходів.
Про це розповіли в Мінсоцполітики.
Ця норма почне діяти тільки з 1 числа наступного місяця після скасування карантину, введеного у зв’язку з епідемією коронавірусу.
Наприклад: якщо карантин скасують 1 листопада, то платити 20% доходів треба буде з 1 грудня. Тобто поки що все залишається як і раніше, платити треба 15% доходів.
Кому автоматично перепризначать субсидії. Всім домогосподарствам, які отримували субсидію в опалювальному сезоні 2019/2020 років, субсидія буде перепризначена автоматично. Також її повинні призначити, але після особистого звернення людини, звільненої з роботи в період карантину (після 12 березня 2020 року) за ст. 40 п. 1 КЗпП і яка зареєструвалася в службі зайнятості.
При визначенні сукупного доходу сім’ї враховують:
  • зарплату всіх працездатних членів сім’ї, стипендію, допомогу з безробіття, грошові перекази з-за кордону, виплати фондів соцстрахування, задекларовані доходи, доходи фізосіб-підприємців. Для жителів сіл враховують також доходи від реалізації молока (30% доходів).
Нововведення: враховують житлові субсидії та пільги на оплату ЖКП, придбання палива та скрапленого газу; грошове забезпечення військовослужбовців, за винятком тих, що перебувають в зоні ООС.
  • суму, що виплачується разово при народженні та усиновленні дитини – 10320 грн;
  • держдопомогу дітям-сиротам;
  • аліменти;
  • відсотки за депозитами, допомогу від благодійних організацій;
  • адресну допомогу внутрішньо переміщеним особам на проживання та оплату житлокомпослуг;
  • разову виплату при присвоєнні статусу “Мати-героїня” (10 прожмінімумів для працездатних на 1 січня поточного року, зараз 20270 грн);
  • компенсацію в рамках послуги “муніципальна няня”;

Кращі карти для оплати комуналки

  • соцдопомогу з надбавкою на догляд за дитиною з інвалідністю I групи підгрупи А (що вимагає постійного догляду).
Як розрахувати суму платежу. Cкільки відсотків від доходу повинна платити за компослуги сім’я, яка претендує на отримання субсидій – показано на інфографіці.
Як правильно оформити субсидію (інфографіка)

Довідка Finance.ua:

  • Раніше голова Комітету ВР з питань податкової і митної політики Данило Гетьманцев заявив, що субсидії не скорочують, відбувається економія через збільшення мінімальної зарплати.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас