Рожкова відреагувала на рішення НБУ забрати у неї ключові повноваження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рожкова відреагувала на рішення НБУ забрати у неї ключові повноваження

Казна та Політика
1307
Позбавлення першої заступниці голови Національного банку Рожкової повноважень з регулювання банківської сфери створює загрози для прийняття НБУ неупереджених рішень.
Про це написала сама Рожкова на своїй сторінці Facebook.
“Закінчився режим тиші (це не про місцеві вибори, а про монетарний комітет у Національному банку) тож, як то кажуть: на численні запити надаю свій особистий коментар щодо рішення про перерозподіл повноважень в НБУ. Ми з Дмитром Сологубом не підтримали це рішення. Чому? По-перше, такий підхід не відповідає кращим світовим практикам. По-друге, таке рішення руйнує колегіальність та створює загрози для прийняття Національним банком по-справжньому неупереджених рішень. І нарешті, це не відповідає принципам незалежності, які були закладені в основу трансформації Національного банку у 2014-2015 роках. Нагадаю, ця трансформація проводилася з урахуванням вимог МВФ.
“Але це той випадок, коли нестерпна жага до інновацій не зважає на світові практики. Оновлена команда хоче зробити щось зовсім нове і нетрадиційне. Можливо, ця новела увійде в перелік видатних практик центробанкінгу в світі”, – зазначила вона.

Довідка Finance.ua:

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас