МВФ відреагував на догану Рожковій та Сологубу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ відреагував на догану Рожковій та Сологубу

Казна та Політика
1251
Міжнародний валютний фонд відреагував на рішення Ради НБУ щодо двох членів правління Національного банку України Катерини Рожкової та Дмитра Сологуба. Заяву зробив Йоста Люнгман, постійний представник МВФ в Україні.
Про це повідомили в представництві МВФ.
Як зазначив Люнгман, забезпечення відповідальності правління НБУ має провадитися згідно із засадами управління Національним банком. Ці критерії управління були розроблені у консультаціях з фахівцями МВФ упродовж попередніх програм, що підтримувалися Міжнародним валютним фондом.
“Ці засади спрацювали як на користь НБУ, так і в цілому для економіки України. Їх дотримання посилило довіру до НБУ як до незалежного та професійного центробанку, надавши політиці Нацбанку більшої надійності та ефективності”, – йдеться в заяві.
Нагадаємо, голова Ради НБУ Богдан Данилишин, коментуючи ситуацію із доганами заступникам голови НБУ Рожковій і Сологубу, заявив, що “останнім часом окремі посадові особи НБУ, прагнучи показати свою особливість і винятковість, намагаються нав’язувати громадськості свої особисті погляди та оцінки, які навіть не входять до сфери їхньої службової компетенції”.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас