Шевченко прокоментував історію з доганами Рожковій та Сологубу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шевченко прокоментував історію з доганами Рожковій та Сологубу

Казна та Політика
818
Заступники голови Національного банку Катерина Рожкова та Дмитро Сологуб порушили політику “єдиного голосу”, що могло зашкодити порозумінню регулятора із міжнародними партнерами України.
Про це заявив голова Нацбанку Кирило Шевченко в інтерв’ю “Дзеркалу тижня”.
“Для мене невід’ємна складова успіху на будь-якій посаді – це командна гра. І її частиною є комунікація. Як ви знаєте, основою взаємодії Національного банку із суспільством, бізнесом, міжнародними партнерами є стратегія комунікацій. Ця стратегія була затверджена ще до того, як я почав працювати у Національному банку”, – сказав Шевченко.
Стратегія є обов’язковою до виконання для всіх працівників НБУ без виключення, вважає очільник регулятора.
“Одним з принципів цієї стратегії є політика “єдиного голосу” (One voice policy). Це означає, що ми як команда однодумців у НБУ маємо дотримуватися єдиної позиції, уникати розбіжностей комунікаціях. Адже неузгодженість у комунікаціях членів однієї команди формує в учасників ринку невірні очікування, а відповідно і не сприяє побудові довіри до дій центрального банку”, – додав Шевченко.
Він наголосив, що висловлення контрастних поглядів різними членами однієї команди може нашкодити взаєморозумінню з міжнародними партнерами, а особливо це актуально на фоні діалогу з МВФ, який Україна веде зараз.
Рожкова вважає винесення їй недовіри за спілкування зі ЗМІ тривожним сигналом для незалежності НБУ, однак Шевченко запевняє, що “це історія порушення внутрішніх процедур, а не політичного тиску”.

Довідка Finance.ua:

  • 2 жовтня 2020 року відбулося засідання Ради Національного банку України, на якому було розглянуто низку організаційних, фінансових та кадрових питань.
  • Голова Ради НБУ Богдан Данилишин, коментуючи ситуацію із доганами заступникам голови НБУ Рожковій і Сологубу, заявив, що “останнім часом окремі посадові особи НБУ, прагнучи показати свою особливість і винятковість, намагаються нав’язувати громадськості свої особисті погляди та оцінки, які навіть не входять до сфери їхньої службової компетенції”.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас