Україна хоче витратити на дороги рекордні $5,5 млрд в наступному році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна хоче витратити на дороги рекордні $5,5 млрд в наступному році

Казна та Політика
511
Наступного року Україна планує витратити на ремонт і відновлення доріг рекордні $5,5 млрд (155 млрд грн).
Про це заявив заступник міністра фінансів Олександр Кава.
Такі витрати на відновлення дорожньої інфраструктури закладені в проекті держбюджету-2021. З цієї суми 150 млрд гривень планують направити на фінансування дорожньої галузі, ще 5 млрд грн на інфраструктурні проекти в інших транспортних галузях.
«Такий обсяг фінансування дозволить розширити мережу швидкісних доріг в Україні, а саме доріг 1-ї технічної категорії з 2 смугами руху в кожному напрямку з розділювальною смугою. Це дозволить безпечно рухатися зі швидкістю 130 км/год на автомагістралях і 110 км/год на швидкісних шосе», – підкреслив Кава.
Також заступник міністра фінансів підкреслив, що саме від якості доріг залежить логістика виробництва: як швидко можна доставити сировину і транспортувати готову продукцію.
Нагадаємо, що 16 жовтня засідання бюджетного комітету не відбулося з технічних причин, і таким чином Верховна Рада не змогла розглянути бюджет на засіданні 20 жовтня. Пізніше голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що проект держбюджету на наступний рік парламент розгляне після 3 листопада.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас