Курс валют в Україні: в НБУ розповіли, що буде з гривнею — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Курс валют в Україні: в НБУ розповіли, що буде з гривнею

Валюта
1929
В Україні сьогодні відсутні передумови для значного падіння курсу гривні відносно долара.
Про це розповів в ефірі телеканалу “Україна 24” заступник голови ради Національного банку України Василь Фурман, коментуючи курсові коливання.
“Таку саму політику, яку проводить Нацбанк, проводять центральні банки східноєвропейських країн. Ми бачимо, що валюти Польщі, Угорщини, Болгарії, Росії, Туреччини та багатьох інших також дешевшають відносно долара”, – зазначив Фурман.
За оцінками заступника голови ради НБУ, гривня “середня по девальвації, є валюти, які показують ще більшу девальвацію”.
“У кожної країни є причини просідання національної валюти. Якщо говорити про українську гривню, у нас немає фундаментальної причини, яка показувала б, що буде значне просідання. Можна також говорити про те, що буде сезонність, яка була в попередні періоди, коли гривня послаблялася або посилювалася”, – пояснив він.

Довідка Finance.ua:

  • Середнє значення обмінного курсу, яке респонденти очікують через 12 місяців, становить 28,99 грн/дол. США (у попередньому кварталі – 28,28 грн/дол. США).
  • В Україні в разі посилення карантину рух валюти розвернеться і вартість долара може впасти. На це вплине зниження економічної активності.
  • Міжнародний валютний фонд оновив прогноз щодо курсу гривні до долара на період до 2025 року. Прогноз поліпшений у порівнянні з даними за червень.
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на YouTube-каналі Finance.ua
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас