Бізнес очікує подальшого ослаблення національної валюти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бізнес очікує подальшого ослаблення національної валюти

Особисті фінанси
1788
Середнє значення обмінного курсу, яке респонденти очікують через 12 місяців, становить 28,99 грн/дол. США (у попередньому кварталі – 28,28 грн/дол. США).
Про це йдеться в опитуванні НБУ.
62% підприємств вважають, що обмінний курс коливатиметься в межах від 28,01 грн/дол. США до 30,00 грн/дол. США.
Інфляційні очікування підприємств залишилися незмінними. Як і в попередньому кварталі, бізнес прогнозує, що упродовж 12 місяців темпи зростання споживчих цін зростуть до 7% у річному вимірі. Більше половини опитаних підприємств вважають, що інфляція буде меншою за 7,5%. Кожен п’ятий респондент очікує інфляцію у межах 7,6-10,0%.
Найвагомішими фактором впливу на інфляцію підприємці називають ослаблення гривні і збільшення витрат на виробництво.
Оцінки підприємств щодо зміни власного фінансово-економічного стану в наступні 12 місяців поліпшились. Кожна п’ята компанія прогнозує ліпші результати. Баланс відповідей – 4,4% (у ІІ кварталі 2020 року – “мінус” 1,8%).

Довідка Finance.ua:

  • Аналітики прогнозують, що в Україні в разі посилення карантину рух валюти розвернеться і вартість долара може впасти. На це вплине зниження економічної активності.
  • У березні, після оголошення карантину, було два тижні паніки, протягом яких НБУ довелося влити в економіку близько 2 млрд доларів. Тоді курс долара виріс з 24,7 до 28,1 грн/$. Цього разу паніки на валютному ринку не буде і курс після оголошення нових обмежень рости не буде. Крім того, цілком можливо, що це призведе до зміцнення гривні. Так вважає фінансовий аналітик Олександр Паращій.
🎬 Дізнавайтесь першими про валютні коливання на Youtube-каналі Finance.ua 🤑
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас