В "Слузі народу" запропонували відкласти підвищення мінімальної зарплати до грудня 2021 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В "Слузі народу" запропонували відкласти підвищення мінімальної зарплати до грудня 2021 року

Казна та Політика
1631
Підвищення мінімальної заробітної плати в Україні до рівня в 6500 гривень можуть відкласти до грудня наступного року. З подібною ініціативою виступає голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики, нардеп від “Слуги народу” Данило Гетманцев.
Про це він сказав в інтерв’ю ТСН.uа.
Гетманцев пояснює, що переглядати розмір виплат потрібно, але зробити це одномоментно неможливо.
“Тому ми переглядаємо ці стандарти поступово. До речі, до нашого рішення про підвищення мінімалки до 5 тисяч гривень, третина працівників була за межею абсолютної бідності. Тобто, вони заробляли менше, ніж їм необхідно було для фізичного виживання. Щомісяця Мінсоцполітики перераховує фактичний прожитковий мінімум. У липні було 5050 гривень, а ми підняли до 5 тисяч гривень. Інакше кажучи, ми не підняли мінімалку до цього рівня, але наблизилися. Наступного року повинні перейти цю мінімальну межу. Підвищення буде на 9,3%”, – пояснив депутат.
За його словами, підвищення зарплати може призвести до тінізації економіки – людей почнуть переводити на 0,5 ставки.
“Тому мені здається, що оптимальною сумою для підвищення зарплати є 6 тисяч гривень, а не 6,5 тисячі. Тобто, я б зупинився на 6 тисячах гривень”, – заявив він.

Отримати гроші до зарплати 👛

На уточнююче запитання про те, що бюджет-2021 передбачає підвищення мінімалки до 6,5 тисяч, Гетманцев сказав:
“Так. Але я б відклав це підвищення до 1 грудня 2021 року. Тоді, мені здається, що ми б нормально пройшли цей рік. Адже це буде менше впливати і на інфляцію, і на податковий тиск на бізнес”.

Довідка Finance.ua:

  • Раніше Центр економічної стратегії (ЦЕС) пропонував відкласти підвищення мінімальної зарплати до 6,5 тис. грн на 2022 рік.
  • Президент Володимир Зеленський 29 серпня підписав закон про підвищення з 01 вересня 2020 року мінімальної заробітної плати до 5 тис. грн.
  • Згідно з планами уряду, відповідне підвищення є першим етапом, другим – стане підвищення з 2021 року до 6 тис. грн, третім – до 6,5 тис. грн протягом 2021 року.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас