Дефіцит допомоги з безробіття хочуть покрити з "коронавірусного" фонду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дефіцит допомоги з безробіття хочуть покрити з "коронавірусного" фонду

Особисті фінанси
375
Для вирішення питання з коштами для виплат по безробіттю цього року уряд просять розглянути можливість виділити 1 565,4 млн грн з Фонду боротьби з COVID-19.
Про це повідомляє УНН із посиланням на проект протокольного доручення з сьогоднішнього порядку денного уряду.
“Для здійснення виплат своєчасно та у повному обсязі, з урахуванням залишку коштів на відповідні видатки, Мінекономіки просить розглянути можливість виділити з фонду боротьби COVID-19 на безповоротній основі кошти у сумі 1 565,4 млн грн для виплат одержувачам допомоги по безробіттю у листопаді — грудні поточного року”, — йдеться у пропозиціях до уряду.
Мінекономіки та Мінфін подали на розгляд уряду проект акта щодо виділення коштів із фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, та її наслідками для надання фінансової допомоги Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття.

Отримати гроші до зарплати 💸

Зазначається, що на 2020 рік видатки бюджету на виплату по безробіттю були затверджені у розмірі 10 696,8 млн грн, а потім в період карантину було надано ще 4 349,4 млн грн. Залишок коштів на виплати жовтня-грудня становить 2 536,9 млн грн, з них виділено на фонд боротьби з COVID-19 387,5 млн грн. Виходить, що грошей на виплати по безробіттю вистачить лише на жовтень та частково на листопад 2020 року.

Довідка Finance.ua:

  • За даними Держстатистики, рівень безробіття серед громадян віком 15 років і старше у другому кварталі 2020 року в Україні сягнув 1,7 млн осіб.
  • Верховній Раді рекомендують передбачити допомогу безробітним на період інших карантинів.
  • Розмір виплати допомоги з безробіття залежить від страхового стажу, підстави припинення трудових відносин та розміру заробітної плати, отримуваної громадянином перед звільненням.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас