За три місяці у Києві евакуювали майже 18 тисяч авто — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За три місяці у Києві евакуювали майже 18 тисяч авто

Особисті фінанси
524
Протягом останніх трьох місяців евакуювали 17 872 автомобілі-порушники.
Про це повідомили у Департаменті транспортної інфраструктури КМДА.
До міського бюджету за порушення правил зупинки, стоянки, паркування транспортних засобів, зафіксованих у режимі фотозйомки (відеозапису) протягом ІІІ кварталу 2020 року, надійшло більше 5 млн грн.
Найчастіше водії-порушники паркувалися на пішохідних переходах, виїздах з прилеглих територій, на смугах громадського транспорту та велосмугах.
У Києві працює три штрафмайданчики, куди евакуюють порушників:
  • вул. Туполева, 19;
  • вул. Гната Хоткевича, 20Б;
  • вул. Набережно-Лугова, 4.
Забрати автомобіль за умови оплати штрафу можна кожного дня з 9 до 22 години.
Нагадаємо, що безпечно припаркувати автомобіль можна лише на спеціально відведених для цього майданчиках, сплативши за паркування в будь-який зручний спосіб: у паркоматі, мобільному додатку, за допомогою SMS чи паркувального талону.

Довідка Finance.ua:

  • Для того щоб забрати авто, спершу потрібно сплатити штраф за порушення правил паркування згідно протоколу, за евакуацію та за зберігання авто на штрафмайданчику.
  • Щоб забрати авто, треба мати з собою такі документи: квитанції про сплату, затверджену заяву на повернення авто, техпаспорт, водійські права, документ, що підтверджує право власності, або страховку, документ, який підтверджує право користування автомобілем, якщо він зареєстрований на іншого власника (необхідно для юрособи й у випадку єврореєстрації).
  • У додатку Kyiv Smart City є можливість доплатити за зберігання евакуйованого автомобіля на штрафмайданчику. Якщо власник не встигає забрати авто зі штрафмайданчика до кінця оплаченого терміну зберігання, він може продовжити цей термін, доплативши через додаток за необхідну кількість днів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас