Шмигаль: Держава через 15 років не зможе виплачувати пенсії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шмигаль: Держава через 15 років не зможе виплачувати пенсії

Казна та Політика
4207
Прем`єр Денис Шмигаль під час зустрічі зі студентами Львівської політехніки заявив, що Україна не зможе гарантувати виплати майбутнім пенсіонерам, пишуть “Українські новини”.
“Через демографію у нас все менше буде працездатних і все більше буде пенсіонерів. Співвідношення буде 1 до 2. Щоб утримувати пенсіонерів, потрібно буде в два рази збільшити податки. А щоб платити пенсії ще більше, то ще більше збільшити. Але компанії не хочуть збільшення податків. І збільшення в два рази податків неможливо. А значить, ми не зможемо через років 15 платити пенсії майбутнім пенсіонерам. Це проста математика”, – сказав глава уряду.
Прем’єр додав, що необхідно переходити на накопичувальну систему пенсій, коли кожна людина буде сама для себе відкладати на пенсію. Він зазначив, що це станеться вже з наступного року.
За його словами, держава буде забезпечувати лише невелику соціальну пенсію.

Довідка Finance.ua:

  • За даними Пенсійного фонду, його доходи за три квартали становили 338,2 млрд грн (у т.ч. 201,3 млрд грн – власні доходи і 136,9 млрд грн – кошти держбюджету на фінансування бюджетних програм). При цьому видатки склали 355,4 млрд грн. Таким чином, дефіцит становив 17,2 млрд грн.
  • В урядовому проекті держбюджету на 2021 рік закладені 203,8 млрд грн на підтримку Пенсійного фонду – для забезпечення виплати пенсій, надбавок та підвищень до пенсій, призначених за пенсійними програмами, та покриття дефіциту коштів фонду.
  • Нагадаємо, в Україні вже в 2021 році обіцяють запустити накопичувальні пенсії. У результаті при виході на заслужений відпочинок можна буде отримувати відразу дві виплати.

Як накопичити собі на пенсію

За матеріалами:
Finbalance
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас