Через коронавірус українці економлять на їжі та відпустках (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через коронавірус українці економлять на їжі та відпустках (інфографіка)

Особисті фінанси
960
В регіонах, де провадить свою діяльність Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР), під час пандемії коронавірусу кількість випадків втрати робочих місць і закриття бізнесу набагато більша, ніж під час глобальної фінансової кризи 2008-2009 рр.
Про це свідчать результати опитування, проведеного Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) спільно з Мюнхенським дослідницьким центром ifo Institute.
Результати ґрунтуються на опитуванні майже 40 тисяч осіб у серпні 2020 року. ЄБРР порівняв наслідки пандемії у вісьмох країнах – Білорусі, Єгипті, Греції, Угорщині, Польщі, Сербії, Туреччини та Україні.
Опитування засвідчило, що 67,5% українців скаржаться на погіршення фінансового стану їхніх сімей через кризу (ситуація гірша тільки в Єгипті – там таких 78,3%). При цьому 41% задоволені тим, як влада бореться з пандемією.
Робота і бізнес:
  • 15,9% опитаних українців втратили роботу;
  • 22,4% – довелося піти у відпустку;
  • 10,7% – відправили в тимчасову відпустку без збереження зарплати;
  • чверть учасників опитування влаштувалися на іншу роботу;
  • 26,6% довелося закрити сімейний бізнес;
  • у роботі 13,7% респондентів нічого не змінилося.
Через коронавірус українці економлять на їжі та відпустках (інфографіка)
На чому економлять. Учасників опитування запитували, чи довелося їм знижувати свої витрати. 26,2% респондентів розповіли, що скоротили витрати на їжу, ще 45,2% економлять на предметах розкоші. Утримуються від купівлі алкоголю 24,9%, сигарет – 14,2%, а менше користуються автомобілем 16,8% опитаних. Також українуям довелося відкласти гроші, які вони планували витратити на відпустку – таких було 31,2%.

Довідка Finance.ua:

Наслідки коронакризи у європейських країнах, згідно з опитуванням ЄБРР:
  • економічні наслідки кризи Covid-19 були значно гострішими в країнах, де працює ЄБРР, ніж у розвиненій Європі: 73% респондентів у цих регіонах заявили, що вони постраждали через коронакризу;
  • 15% опитаних у регіонах ЄБРР втратили роботу – це більш ніж удвічі більше, ніж у країнах з розвиненою економікою;
  • тягар кризи Covid-19 більше відчутний для тих, хто мав нижчий рівень освіти та нижчий рівень доходу до пандемії. Молодь та ті, хто працює у невеликих фірмах, також частіше втрачали роботу;
  • працівники державного сектору або державних підприємств рідше втрачали роботу, ніж ті, хто працював у приватному секторі.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші онлайн 💸

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас