Що українці найбільше купували в онлайн-магазинах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Що українці найбільше купували в онлайн-магазинах

Особисті фінанси
1613
Фахівці Українського маркетплейсу Prom.ua відзначають, що карантин досить серйозно змінив купівельні звички і вподобання.
На початку масово скуповували медичні маски, респіратори та антисептики. Всього за один тиждень попит на ці товари зріс втричі — з 30 тис. замовлень до 88 тис. Саме в цей час на маркетплейс намагалася зайти величезна кількість нових продавців, які хотіли продавати єдиний товар — маски.
Крім медичних товарів, в перші тижні карантину українці більше, ніж зазвичай, купували зоотовари, побутову хімію та інші товари повсякденного користування, які звикли купувати в супермаркеті по дорозі додому. Ще замовляли шини, щоб встигнути поміняти зимову гуму на автомобілі, і матеріали для ремонту і будівництва.
На 5-му тижні карантину ажіотаж навколо масок і захисних засобів вщух. Українці замовляли вже ті товари, які скрашували домашню ізоляцію.
В середині квітня в топ-5 категорій онлайн-покупок увійшли техніка й електроніка, товари для дому та саду, одяг і взуття, спортивні товари, а також дитячі товари.
Зазвичай найпопулярнішим товаром на маркетплейсі була жіноча сукня. Цієї весни сукні та туфлі замінили спортивні костюми, кросівки і кеди, а також зручний одяг для дому: піжами, халати, майки, футболки. На це українці витрачають в інтернеті близько 570 грн.
Щоб забезпечити собі ефективну віддалену роботу, українці також купували навушники і гарнітури, дисплеї і тачскріни, монітори, а також чохли і захисні плівки для телефонів. Середній чек – 640 грн.
Під час карантину також на 26% зріс попит на товари для дозвілля та хобі, а також дитячі товари: купували картини за номерами, пазли, дитячі конструктори, пряжу, все для шиття. В інтернеті на це витрачають від 280 до 500 грн.
Зріс попит на товари для спорту та відпочинку. Купували в онлайні килимки для йоги, еспандери, гирі і штанги, футбольні м’ячі, а також батути, велосипеди, скейти і самокати. Середній чек – 760 грн.

Довідка Finance.ua:

  • Українці розповіли, на чому економлять під час карантину: більша частина українців в період карантину була змушена відкласти великі придбання. Найбільше українці купують продукти харчування і ліки – 80,3 і 37,2% відповідно.
  • Які покупки доводиться відкласти: одяг та взуття – про це заявили 47,2% респондентів; поїздки та відпустки – 40,9%; придбання квитків на заходи – 33,3%; товари повсякденного попиту – 13,9% респондентів.
До речі, отримати кілька тисяч гривень за 10-20 хвилин собі на картку цілком реально. Для цього достатньо скористатися сервісом Finance.ua.

Хочу отримати пару тисяч до зарплати

За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас