У Нафтогазі назвали вересневу ПСО ціну газу для виробників тепла — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Нафтогазі назвали вересневу ПСО ціну газу для виробників тепла

Енергетика
2262
У вересні 2020 року оптова ціна на природний газ для виробників теплової енергії, яким НАК «Нафтогаз України» постачає газ у рамках спеціальних обов’язків (ПСО), становить 4318,99 грн за 1 тис куб. м (без урахування ПДВ та витрат на транспортування газу магістральними і розподільними трубопроводами).
Про це повідомляється на сайті компанії.
Це на 7% менше порівняно з 1 cічня 2020 р. та на 4% менше порівняно з вереснем 2019 року. Також середньозважена ціна ПСО за 9 міс. 2020 року на 40% нижча порівняно з ціною за 9 міс. 2019 року.
Нагадаємо, Нафтогаз до 1 травня 2021 року постачає природний газ для виробників тепла, які підпадають під дію Положення про покладення спеціальних обов’язків на суб’єктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 19 жовтня 2018 р. № 867 (із змінами та доповненнями), та уклали відповідні договори постачання природного газу.

Довідка Finance.ua:

  • На думку першого заступника голови комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Олексія Кучеренка, якби видобутий в Україні газ реалізовувався через біржу, то його ціна була б нижчою.
  • Облгази почали виставляти споживачам рахунки із значною сумою заборгованості, яку не зазначали раніше. При цьому споживачам погрожують відключенням газопостачання в разі несплати.
  • Тарифи на газ для населення взимку будуть удвічі вищі, ніж влітку.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас