Нацбанк очікує пожвавлення іпотечного кредитування - Шевченко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк очікує пожвавлення іпотечного кредитування - Шевченко

Кредит&Депозит
690
І банки, і Національний банк очікують на пожвавлення іпотечного кредитування.
Про це сказав голова НБУ Кирило Шевченко під час зустрічі з керівниками установ – членів Форуму провідних міжнародних фінансових установ (FLIFI), повідомляє пресслужба Національного банку.
“Загалом зменшення ставок за іпотекою до однозначного рівня – це питання вже цього та наступних років”, – вважає Шевченко.
Також зазначалося, що регулятор долучився до розроблення нового законодавства про фінансово-кредитні механізми для будівництва житла. Законодавство має зробити прозорим фінансування ринку нерухомості та посилити відповідальність забудовників.
Нагадаємо, Кабінет Міністрів, а також Міністерство економіки, Міністерство фінансів, Національний банк працюють над розробкою нових програм стимулювання економіки та кредитування. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль. «10% — це не межа, ми хочемо іпотеку ще дешевше», – сказав Шмигаль.

Довідка Finance.ua:

  • Національний банк пропонує уряду ввести часткову компенсацію відсоткової ставки за іпотекою.
  • Якщо вас перестали влаштовувати умови вашої іпотеки або на ринку з’явилися привабливіші варіанти кредитів на придбання нерухомості, можна спробувати рефінансувати іпотечний кредит.
  • Як формується ставка за іпотечними кредитами в банках.

Іпотека на житло в Україні. Безкоштовний каталог 🏡

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас