НБУ пропонує уряду частково компенсовувати відсотки за іпотеками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ пропонує уряду частково компенсовувати відсотки за іпотеками

Нерухомість
1146
Національний банк пропонує уряду ввести часткову компенсацію відсоткової ставки за іпотекою.
Про це повідомили агентству “Інтерфакс-Україна” в пресслужбі регулятора.
“Для більшої частини позичальників, зокрема для молодих сімей без довгої позитивної кредитної історії, кредити за ставкою в 10% усе ще не завжди доступні, хоча вони вже є на ринку… Пропоновані НБУ заходи передбачають часткову компенсацію відсоткової ставки за іпотечними кредитами або часткове покриття державою кредитних ризиків банків”, – зазначено в повідомленні.
При цьому уточнюється, що іпотеку під 10% банки частіше пропонують давнім клієнтам із високим рівнем надійності, який визначається внутрішніми методиками фінустанов.
“Потрібно розуміти, що через високі ризики банки неохоче йдуть у цей сегмент”, – пояснила пресслужба.
У повідомленні зазначено, що механізм застосування програми для активізації іпотечного кредитування має передбачати достатньо заходів щодо мінімізації ризиків для фінансової стабільності, оскільки залишаються актуальними проблеми наявності “прогалин” на ринку нерухомості в частині захисту прав інвесторів і кредиторів.
Водночас така програма могла б дати додатковий імпульс зниженню вартості іпотеки до більш доступного рівня, додали в пресслужбі.

Довідка Finance.ua:

  • Банки видали іпотечних кредитів під 10% річних на 329,2 млн гривень.
  • У Мінекономіки анонсували появу нових програм з кредитування середнього бізнесу, а також розширення програми іпотеки для громадян.
  • В Офісі українського президента розповіли про умови надання кредиту на житло. В середньому тривалість іпотечних кредитів становить від 10 до 30 років.

Іпотека на житло в Україні. Безкоштовний каталог 🏡

За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас