Оформлення ID-картки під час карантину: що варто знати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Оформлення ID-картки під час карантину: що варто знати

Особисті фінанси
922
Державна міграційна служба України нагадала, що у період установлення на всій території України карантину оформлення документів, які посвідчують особу, підтверджують громадянство України чи її спеціальний статус, здійснюється за місцем звернення особи.
Про це повідомляє пресслужба ДМС.
“Оформлення документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство України чи її спеціальний статус у період установлення на всій території України карантину здійснюється за місцем звернення особи”, – ідеться в повідомленні.
Що це означає:
  • на час карантину для отримання паспорта громадянина України у формі ID-картки – вперше, у разі закінчення терміну дії, втрати, при обміні паспорта-книжечки на ID-картку за бажанням тощо – особа може звертатися до підрозділу Міграційної служби, незалежно від місця реєстрації проживання.

Довідка Finance.ua:

  • Оформити ID-картку може будь-який громадянин України при настанні 14-річного віку, втраті паспорта, зміні прізвища, замість вклеювання фотокартки до паспорта зразка 1994 року або у разі заміни паспорта зразка 1994 року на ID-картку.
  • Для оформлення документа можна стати в електронну чергу.
  • Перевірити стан оформлення паспорта у вигляді картки (ID) можна через сайт Державної міграційної служби.
  • Міністерство внутрішніх справ та Державна міграційна служба презентували нову опцію – Кваліфікований електронний підпис до ID-картки – КЕП.
  • До Державної міграційної служби часто звертаються люди, які при отриманні ID-картки не надали важливості введення персональних ідентифікаційних номерів (ПІН1 і ПІН2) та персональних авторизаційних кодів (ПАК1 і ПАК2) і не запам’ятали їх.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас