В Україні пропонують 20 тисяч зарплати без досвіду: чого хоче роботодавець — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні пропонують 20 тисяч зарплати без досвіду: чого хоче роботодавець

Особисті фінанси
12223
В Україні роботу можуть знайти навіть люди без досвіду. Зарплати при цьому можуть досягати майже 20 тис. грн.
Куди беруть без досвіду? В Україні можна знайти сотні вакансій для здобувачів без особливих навичок. При цьому найчастіше в таких оголошеннях в графі “вимоги” вказують привітність, ввічливість, товариськість, вміння налагодити контакт, педантичність або уважність до поставлених завдань.
Найчастіше без досвіду і навичок готові взяти на вакансії продавців, офіціантів, адміністраторів в ресторанах і клубах, нянь або доглядальниць для літніх людей. Є вакансії, де хочуть бачити тільки чоловіків, наприклад на автомийці.
Також чимало пропозицій, де роботодавцю не важлива стать здобувача. Це в основному оператори кол-центрів, промоутери, кур’єри, ріелтори.
Як шукати роботу? “Вакансій, де не потрібно взагалі нічого вміти робити, не існує, – запевняє кар’єрний консультант Уляна Ходоровська. Десь потрібно любити дітей і мати досвід комунікації з ними. Якщо, наприклад, жінка сиділа в декреті з своїми дітьми, приглядала за сусідськими дітьми або хоча б читала щось про дитячу психологію – це теж досвід. Вона вже зможе знайти себе як няня. Нема вакансій, де нічого не потрібно. Навіть мити підлоги не може хто завгодно. Потрібна людина акуратна, адже інакше вона буде залишати бруд і в офісі почнеться антисанітарія. А щоб роздавати листівки – потрібно вміти хоча б стояти і посміхатися, щоб іншим людям хотілося до вас підходити”.
Людей, які взагалі нічого не можуть і не вміють, за словами Уляни Ходороської, практично не існує. Всі ми протягом життя отримуємо якийсь досвід: чи то догляд за дітьми, за літніми людьми, облаштування побуту або просто навички спілкування. Кожен з нас приходить на роботу з якимись природними схильностями і досвідом. Важливо вибрати вакансію, для якої саме ваш персональний досвід буде релевантним.
“Для початку потрібно визначитися з тим, що вам подобається і який досвід з того, що вже є, ви б хотіли застосовувати. Далі потрібно активно шукати. Якщо з першого, другого або третього разу не вдалося, людина часто робить висновок, що вона нікому не потрібна. Це базова помилка. Пошук роботи займає час: місяць, два або більше. Все залежить від спеціалізації”, – ділиться Уляна Ходоровська.
Правила працевлаштування. Серед особливих умов для працівників без досвіду – навчання і випробувальний термін. Скільки він триватиме – залежить від вакансії і вашої здатності до навчання. За словами роботодавців, оператора кол-центру можна навчити протягом одного дня або декількох годин, офіціанта – до п’яти днів, а адміністратора – і протягом кількох тижнів. Тому варто відразу уточнити, чи оплачується таке стажування. Ми обдзвонили більше десяти пропозицій і всюди стажування обіцяли оплатити. Якщо ж роботодавець сам зажадає від вас гроші за навчання – з ним краще відразу попрощатися.

Довідка Finance.ua:

  • Через пандемії COVID-19 частина заробітчан втратили роботу. За оцінками уряду, за час всесвітнього карантину в Україну повернулися 2,2 млн наших гастарбайтерів. Але як тільки кордон відкриють, вони знову поїдуть, прогнозують експерти.
  • Станом на 12 червня кількість безробітних в Україні становить 516 тис., що на 76% або 223 тис. більше, ніж на відповідну дату минулого року.

Отримати гроші до зарплати швидко 👝

За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас