Зеленський розповів, як Україна виходить з кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зеленський розповів, як Україна виходить з кризи

Казна та Політика
1122
Президент Володимир Зеленський напередодні свого візиту в Австрію розповів, як Україна виходить з кризи, викликаного пандемією коронавірусу. За його словами, населення підтримують дешевими кредитами.
Про це глава держави розповів в інтерв’ю австрійській газеті Wiener Zeitung.
На запитання, як Україна повинна вийти з цієї кризи, зазнавши спаду економіки, Зеленський відповів:
“Ми, звісно, не можемо друкувати доларові купюри, це ясно. Але ми розробляємо кредитні програми, щоб допомогти людям та компаніям в цій кризі. Раніше ставки за кредитами були високими, від 20 до 25 відсотків. Тепер від 5 до 9 відсотків. Люди вже скористалися цими кредитами в еквіваленті 6 мільярдів гривень”, – заявив він.
Президент також зазначив, що з настанням пандемії у багатьох українських фірмах ввели примусову відпустку і скорочення заробітної плати.

Довідка Finance.ua:

  • НБУ закликав повертати позичальників з кредитних канікул.
  • Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства отримало завдання щодо підготовки програми підтримки фермерів, які постраждали від посухи. Зокрема, передбачається розширення програми «Доступні кредити 5-7-9%».
  • Серед популярних причин відмови в отриманні доступних кредитів заступниця директора департаменту розвитку корпоративного бізнесу та МСБ Кредобанку Наталія Згоба називає незадовільний фінансовий стан потенційних позичальників.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас