Зеленський схвалив зарахування декрету військових до строку вислуги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зеленський схвалив зарахування декрету військових до строку вислуги

Казна та Політика
1234
Перебування військовослужбовців у відпустці у зв’язку з вагітністю та пологами, відпустці для догляду за дитиною зараховується до строку вислуги у військовому званні.
Відповідний указ №372/2020 від 3 вересня опубліковано на сайті глави держави.
Що передбачає указ:
  • внесення змін до низки положень про проходження військової служби у Службі зовнішньої розвідки, Управлінні державної охорони, Службі безпеки, Збройних Силах, Державній спеціальній службі транспорту, Державній прикордонній службі, Державній службі спеціального зв’язку та захисту інформації;
  • положення доповнюються пунктами наступного змісту: “Час перебування військовослужбовця у відпустці у зв’язку з вагітністю та пологами, відпустці для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, відпустці для догляду за дитиною, яка потребує домашнього догляду, тривалістю, визначеною в медичному висновку, зараховується до строку вислуги у військовому званні”.

Довідка Finance.ua:

  • У декретну відпустку по догляду за дитиною може йти не лише мама, а і тато, дідусь чи бабуся. Для цього потрібно надати роботодавцю пакет документів.
  • В Україні хочуть дозволити брати трирічну перерву в роботі по догляду за дитиною чоловікам, крім того, в законі може з’явитися новий вид відпустки – “при народженні дитини тривалістю до 14 календарних днів”. Його також зможе оформляти як батько, так і мати.
  • У Верховній Раді України розробили законопроєкт, який дозволить зрівняти права чоловіків і жінок на декретну відпустку.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас