Нова відпустка на два тижні і декрет для чоловіків: як пропонують змінити правила — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нова відпустка на два тижні і декрет для чоловіків: як пропонують змінити правила

Особисті фінанси
1632
В Україні хочуть дозволити брати трирічну перерву в роботі по догляду за дитиною чоловікам, крім того, в законі може з’явитися новий вид відпустки – “при народженні дитини тривалістю до 14 календарних днів”. Його також зможе оформляти як батько, так і мати.
Відповідний законопроект № 3695 зареєстрували 88 народних депутатів (більшість від “Слуги народу”) на чолі з Мариною Бардіною.
В документі описано чотири головні правила. Перше – в закон “Про відпустки” додати статтю про нову причину для оплачуваної перерви в роботі при народженні дитини. Відпочивати можна буде 14 днів.
Таку відпустку зможуть оформляти: мати дитини; чоловік матері дитини; батько дитини, який не є чоловіком, але веде спільне господарство з матір’ю; бабуся чи дідусь дитини, якщо її виховує один з батьків.
Отримати оплачувану відпустку зможе тільки один член сім’ї. Також тут варто зазначити, що право на нову відпустку не скасовує законний лікарняний для жінки і право оформити відпустку по догляду за дитиною (так званий декрет).
Ще одне нововведення – декретом зможуть користуватися і чоловіки. Батьки зможуть самостійно з’ясувати, кому з них слід зробити перерву в роботі і зайнятися вихованням дитини.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас