Через «РРО в смартфоні» фіскалізовано майже 12 млн чеків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через «РРО в смартфоні» фіскалізовано майже 12 млн чеків

Казна та Політика
595
За перший місяць роботи фіскального додатку для програмного РРО його зареєстрували та застосовували 399 суб’єктів господарювання, які зареєстрували майже 32 тисячі ПРРО. Фіскалізовано близько 12 млн чеків.
Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.
Як відзначається, більше 95% зареєстрованих програмних РРО використовуються фінансовими компаніями.
“Такі статистичні дані, які ми маємо майже за місяць роботи ПРРО, свідчать саме про готовність бізнесу працювати в легальному полі, показувати свої реальні доходи, застосовуючи програмні РРО як простий і доступний засіб, створений і наданий державою”, – ідеться в повідомленні Мінфіну.
Нагадаємо, з 1 серпня 2020 року набули чинності норми щодо запровадження програмних РРО без розширення сфери їх застосування. Тобто, при наявності класичного РРО бізнес не має обов’язку переходити на програмний РРО та може користуватися ними одночасно.
Вже з 1 січня 2021 року використання РРО для певних видів діяльності ІІ-IV груп фізичних осіб-підприємців стане обов’язковим. А з 1 квітня 2021 року такий обов’язок виникає для всіх платників єдиного податку ІІ-IV груп.
Враховуючи, що норми щодо обов’язкової фіскалізації наберуть чинності через п’ять місяців після запуску ПРРО, у всіх є можливість провести апробацію новітніх моделей РРО, набути досвід у використанні, взяти участь у виявленні їх «слабких» і «сильних» сторін та удосконаленні відповідно до потреб користувачів та учасників ринку.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас