В Україні сім'ю змусили повернути 64 тисячі гривень субсидії в бюджет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні сім'ю змусили повернути 64 тисячі гривень субсидії в бюджет

Особисті фінанси
5911
В Україні Охтирський міськрайонний суд Сумської області прийняв рішення стягнути з родини 64,1 тис. грн “зайвої” субсидії.
Про це йдеться в рішенні, опублікованому в судовому реєстрі.
Остаточне рішення було ухвалене 21 серпня 2020 року, а з моменту подання позову минуло кілька місяців. Суд заочно програв місцевий житель. Допомогу на оплату комуналки він отримував з 2015 року, але при цьому в декларації не вказав, що разом з ним мешкають дочка і двоє неповнолітніх онуків.
Судили його заочно, без особистої присутності. У рішенні йдеться, що відповідач вказав недостовірну інформацію, звертаючись по субсидію, гроші добровільно повернути відмовився, а тому має зробити це в примусовому порядку.
Тепер місцевий орган соцзахисту має рішення суду, з яким є можливість через судового виконавця заарештувати майно, банківські рахунки і вилучити будь-яке майно боржника. Все зібране буде продано на торгах, а прибуток піде в рахунок повернення субсидії.
“Відповідач, належним чином сповіщений про час і місце розгляду справи, на судове засідання не з’явився, про причини неявки суду не повідомив. Відкликання на позов не надав, тому з огляду на клопотання представника позивача, яке задоволено, суд вважає за можливе розглянути справу за відсутності відповідача на підставі наявних у справі доказів”, – йдеться в рішенні суду.

Довідка Finance.ua:

  • В урядовій постанові перелічили випадки, коли повернути доведеться навіть витрачену субсидію. Це стосується сімей, які приховали реальні доходи.
До речі, отримати кілька тисяч гривень за 10-20 хвилин собі на картку цілком реально. Для цього достатньо скористатися сервісом Finance.ua.

Отримати гроші швидко 👝

За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас