Дружина змусила чоловіка-програміста віддати половину біткойнів при розлученні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дружина змусила чоловіка-програміста віддати половину біткойнів при розлученні

Кримінал
1952
Під час процесу розірвання шлюбу українка вирішила витребувати з чоловіка половину нематеріальних активів, нажитих у шлюбі. У числі іншого – криптовалюта «bitcoin» і «ripple».
Позивачка стверджує, що чоловік намагався приховати від неї справжні розміри спільно нажитих статків. Щоб оцінити справжній розмір активів, жінка звернулася в суд.
В ході проведення експертизи, у відповідача виявилися 2 одиниці bitcoin (621 232) та 1 тисяча ripple (близько 7700 грн). Крім криптовалют, також було виявленоі кошти на банківських рахунках і готівку, на загальну суму понад 2 млн гривень.
Позивачка вимагала відшкодування їй половини доходів, що належать подружжю на праві спільної сумісної власності. Крім того, вона зажадала, щоб чоловік сплатив вартість експертизи в розмірі 10 тисяч гривень.
Суд дав подружжю п’ятиденний термін на те, щоб дійти згоди і забрати заяву або оскаржити позов. У разі наявності поважних причин, пов’язаних з карантином, цей термін може бути подовжений. Якщо ж відкликання або опротестування не буде, рішення суду буде винесено на користь позивачки.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас