Китайська компанія Nio знижує вартість електромобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайська компанія Nio знижує вартість електромобілів

Технології&Авто
2542
Китайський виробник електромобілів Nio запустив послугу оренди акумуляторів, яка дозволить водіям купувати електромобілі без акумуляторної батареї. Бізнес-модель, яка називається “акумулятор як послуга” (BaaS), передбачає, що водії платять щомісячну орендну плату за використання акумуляторів.
Оскільки батарея – один з найдорожчих компонентів електромобілів, це дозволило знизити стартові ціни електромобілів Nio, повідомляє Equalocean.
Найдешевшим автомобілем Nio зараз є “паркетник” ES6 вартістю 49 800 доларів. У варіанті з BaaS він обійдеться покупцеві в 39 500 доларів. Користування акумуляторами коштує приблизно 140 доларів на місяць.
“Ми вважаємо, що за допомогою BaaS більше покупців бензинових автомобілів звернуть увагу на електромобілі”, – вважає генеральний директор компанії.
У Китаї у Nio є 143 станції з заміни акумуляторів, де розряджені акумулятори замінюються повністю зарядженими. Компанія вводить в експлуатацію по одній новій станції щотижня, а в майбутньому році планує побудувати 300 нових станцій. У другій половині року компанія сподівається вийти на міжнародні ринки, почавши з європейських країн.
Для швидкої заміни акумуляторів Nio мають однакову форму і розмір у всій лінійці електромобілів, яка складається з трьох моделей. До речі, ці блоки уніфіковані з блоками для електромобілів компанії BAIC BluePark New Energy Technology.
Міністерство промисловості Китаю заявило, що буде сприяти впровадженню електромобілів з взаємозамінними акумуляторними блоками. Постачальником таких блоків буде підприємство, засноване китайськими виробниками акумуляторів, включаючи одного з лідерів галузі – Contemporary Amperex Technology Co Ltd (CATL), яка співпрацює з Tesla.
За матеріалами:
Телеканал новин 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас