Першу дорогу для тренування безпілотних авто побудують у США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Першу дорогу для тренування безпілотних авто побудують у США

Технології&Авто
354
Влада штату Мічиган спільно з компаніями Cavnue і Alphabet домовилися про масштабний проект. Спільними зусиллями вони побудують першу в США спеціальну дорогу для тренування безпілотних автомобілів. Вона з’єднає центр Детройта з містом Анн-Арбор, а її загальна протяжність складе майже 65 км.
Стартап Cavenue, що входить до холдингу Alphabet, виграв конкурс штату Мічиган на проведення випробувань робомобіль на громадських дорогах. В рамках проекту в найближчі два роки на шосе від Детройта до Енн-Арбора будуть побудовані виділені смуги з підключеною інфраструктурою для робомобілів, на яких вони не будуть перетинатися зі звичайними машинами.
Зазначається, що мета проекту – створити новий вид швидкого громадського транспорту.
Ось уже кілька років автономний транспорт тестують на вулицях і автотрасах Каліфорнії, а також інших штатів, а Waymo запустила в Арізоні службу безпілотних таксі. Але вперше суспільну інфраструктуру будуть спеціально пристосовувати до потреб робомобілів.
Першочергове завдання проекту – створення виділених смуг для роботизованих шатлів на завантаженій ділянці дороги між Енн-Арбором і Детройтом. Кінцева мета – поява альтернативного виду громадського транспорту, що відрізняється підвищеною ефективністю, безпекою та високою пропускною здатністю в порівнянні з традиційними рейсовими автобусами та електричками.
Підключена інфраструктура повинна, за задумом Cavenue, допомогти навіть транспорту з невисоким рівнем автономності, який не може самостійного лавірувати забитими вулицями, пересуватися автономно по хайвею. Кілька стартапів, які розробляють робовантажівки, пропонують щось подібне, а програмне забезпечення, здатне керувати машиною на трасі, вже є на ринку.
За матеріалами:
Build Portal
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас