Як зареєструвати програмний РРО: поради від ДПС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як зареєструвати програмний РРО: поради від ДПС

Казна та Політика
1760
Суб’єкт господарювання, який має намір зареєструвати програмний реєстратор розрахункових операцій (ПРРО), повинен перебувати на обліку в контролюючому органі. Також на обліку має перебувати його господарська одиниця, де буде використовуватись ПРРО.
Про це повідомляє ДПС у Полтавській області.
Як здійснюється реєстрація ПРРО:
  • після встановлення програмного рішення на відповідний пристрій ПРРО підлягає реєстрації;
  • для реєстрації ПРРО складається заява за формою № 1-ПРРО (форма J/F 1316602). Заява в електронній формі подається на фіскальний сервер засобами Електронного кабінету або засобами Єдиного вікна подання електронної звітності;
  • фіскальним сервером здійснюється автоматизована обробка заяви, за результатами якої ПРРО реєструється або формується відмова в реєстрації ПРРО;
  • при реєстрації кожному ПРРО автоматично формується і присвоюється фіскальний номер, який є унікальним числовим порядковим номером реєстраційного запису в Реєстрі ПРРО;
  • датою реєстрації ПРРО є дата формування фіскального номера ПРРО.
Також для роботи ПРРО необхідно надати дані сертифікатів електронних підписів або печаток. Такі дані вносяться до Реєстру на підставі поданого суб’єктами господарювання в електронній формі Повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованого сертифіката відкритого ключа (для повідомлень щодо сертифікатів відкритих ключів, які застосовуються в ПРРО) (форма J/F 1391801) із зазначенням ідентифікатора ключа.
На період відсутності зв’язку між фіскальним сервером і ПРРО розрахункові операції проводяться в режимі офлайн, що може тривати 36 годин поспіль.
Суб’єкт господарювання може використовувати фіскальні номери з діапазону фіскальних номерів не більше 168 годин протягом місяця.
При обміні валюти режим офлайн не застосовується.

Довідка Finance.ua:

  • З 1 серпня 2020 року впроваджується застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій. Бізнес може встановити програмний РРО на смартфон, планшет чи комп’ютер і використовувати такий пристрій як касовий апарат.
  • З 1 жовтня 2020 року набуває чинності норма про “кешбек”, яка передбачає повернення вартості покупки за порушення у видачі чека. Також вводиться застосування повного розміру штрафу за незастосування РРО або невидачу чека (100% суми під час першого порушення і 150% за кожне наступне).
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас