Мінфін відповів на топ-запитання щодо "касових апаратів у смартфоні" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін відповів на топ-запитання щодо "касових апаратів у смартфоні"

Особисті фінанси
881
Заступниця міністра фінансів Світлана Воробей відповіла на найпопулярніші запитання підприємців стосовно впровадження програмного реєстратора розрахункових операцій.
Про це повідомляє пресслужба Мінфіну у FACEBOOK.
  • Як відділити тих, хто ніколи не зможе досягти обороту у 5 млн на рік, від тих, хто потенційно може перевищувати ліміти та потребує контролю/РРО?
Відповідно до статистичних даних ДПС переважна більшість ФОП – платників єдиного податку (84%) за 2019 рік задекларували менше 1 млн грн доходу і лише 1,8% від загальної кількості ФОП – платників єдиного податку мають дохід за календарний рік понад 4 млн грн.
Застосування РРО не є обов’язковим для найбільш масового сегменту платників податків, що перебувають на 1 групі спрощеної системи оподаткування, а також 2-4 груп, з доходами до 1 млн грн.
Суттєве підвищення порогів для перебування в різних групах спрощеної системи оподаткування без відповідної фіскалізації готівкових розрахунків не матиме належного ефекту, оскільки залишає місце для зловживань.
  • Яка позиція Мінфіну щодо тотальної фіскалізації ФОП?
Нині законодавчими актами не передбачено впровадження “тотальної фіскалізації”. Законами №128 і 129 передбачено поетапну фіскалізацію: з 01.01.2021 застосування РРО/ПРРО стане обов’язковим для окремих категорій платників єдиного податку, які здійснюють визначені види діяльності, а з 01.04.2021 – для всіх платників єдиного податку 2-4 груп. Для найбільш масового сегменту платників податків, що перебувають на 1 групі спрощеної системи оподаткування, застосування РРО/ПРРО залишається добровільним, а не обов’язковим.
  • Також у Мінфіну попросили роз’яснення для тих, хто працює з клієнтами лише онлайн, а кошти отримує лише в безготівковій формі.
Пункт 2 ст. 3 Закону України № 265 зобов’язує суб’єктів господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі при продажу товарів у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, надавати покупцеві, який отримує товар (навіть з оплатою через Інтернет), розрахунковий документ в паперовій та/або електронній формі.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас