ТОП-сервіси для взаємодії з е-підписом від Мінцифри — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ТОП-сервіси для взаємодії з е-підписом від Мінцифри

Особисті фінанси
1362
Понад 260 тисяч — стільки разів українці перевірили та наклали електронний підпис на ресурсах Мінцифри протягом минулого тижня.
Про це повідомили у Мінцифри.
Сервіс з підписання документів електронним підписом та його перевірки доступний на чотирьох платформах.
Функції та переваги кожної з платформ:
  • сайт Інтегрованої системи електронної ідентифікації – сервіс створення е-підпису на електронних документах та його перевірки — лише маленька частина того, що може запропонувати ІСЕІ. Для всіх власників інформаційно-телекомунікаційних систем — держави та бізнесу — це можливість забезпечити зручну та безпечну електронну ідентифікацію та аутентифікацію громадян у будь-який доступний спосіб;
  • сайт Центрального засвідчувального органу – власники електронних підписів можуть підписати документ односторонньо, створити кілька підписів послідовно, а також перевірити чинність електронних підписів. Початківці можуть знайти на сайті усю необхідну інформацію про кваліфікованих надавачів електронних довірчих послуг в актуальному стані;
  • портал Дія – тут е-підпис може стати у нагоді не лише для авторизації на порталі та отримання державних послуг онлайн. За потреби ви можете перевірити е-підпис та створити його на документі — для цього авторизація на порталі не потрібна;
  • сайт кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Дія – процес створення е-підпису на документі та перевірки підписаного документу на сайті надавача відбувається за таким же принципом, як і на всіх інших майданчиках. Крім цього, на сайті можна замовити кваліфікований сертифікат е-підпису онлайн, а потім отримати його в одному з пунктів обслуговування. Ще дві функції, які доступні онлайн — дистанційне отримання нового сертифіката за допомогою діючого, строк чинності якого спливає, та можливість сформувати заяву для зміни статусу кваліфікованого сертифіката.

Довідка Finance.ua:

  • Кваліфікований електронний підпис (КЕП) — те, що раніше називали ЕЦП (Електронний цифровий підпис), можна отримати абсолютно безкоштовно. Це доступно онлайн і офлайн.
  • Підписати документ електронним підписом можна на порталі “Дія” всього за 3 хвилини: треба завантажити файл підпису та файл для підписання, підтвердити підписання і завантажити файл з підписом.
  • Електронні документи мають юридичну силу, але багато підприємців сумніваються, чи починати ними користуватись. Тому у Мінцифри дали поради, як використовувати е-документи.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас