Україна посіла перше місце в Рейтингу прозорості публічних закупівель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна посіла перше місце в Рейтингу прозорості публічних закупівель

Казна та Політика
515
У міжнародному Рейтингу прозорості публічних закупівель, який проводить Інститут розвитку та свободи інформації (IDFI, Грузія) спільно з іншими організаціями, Україна посіла перше місце. Набравши 97,05 балів зі 100, Україна обігнала Молдову (92,81) та Колумбію (91,77). Найгірший результат у Таджикистану — 37,88 балів.
Що за рейтинг. Цей рейтинг оцінює законодавство державних закупівель та прозорість процесів на кожному етапі проведення тендеру. До нього входять 39 країн з усього світу. Публічні закупівлі держав оцінюють за 64 показниками та на різних етапах проведення закупівель.
Експерти кажуть, що за останній рік відбулася низка дуже важливих законодавчих змін, які відзначили експерти при складанні рейтингу. Передусім це нова редакція Закону “Про публічні закупівлі”, яка запровадила дотендерні консультації з ринком та розширила можливість використовувати нецінові критерії на Prozorro.
Крім того, експерти відзначили норму про захист викривачів у Законі “Про запобігання корупції” та запуск онлайн-моніторингів закупівель Держаудитслужбою.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас