Зеленський про поетапне підвищення "мінімалки": це кроки до цивілізованого рівня життя — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зеленський про поетапне підвищення "мінімалки": це кроки до цивілізованого рівня життя

Казна та Політика
1289
Президент України Володимир Зеленський заявив, що збільшення із 1 вересня мінімальної заробітної плати до 5 тис. грн – це перший етап. Впродовж 2021 року мають бути реалізовані наступні етапи підвищення.
Про це повідомляє пресслужба Офісу Президента.
“Впевнений, що депутати проголосують за законопроєкт, поданий від Президента України, за збільшення мінімальної заробітної плати до 5 тисяч гривень. Потім другий етап цієї програми – збільшення з 2021 року до 6 тисяч гривень. І впродовж 2021 року буде третя частина – ми збільшимо до 6,5 тисяч гривень”, – заявив він.
За словами Президента, після підвищення мінімальної заробітної плати зростуть доходи працівників бюджетної сфери: вчителів, медиків, соцпрацівників, оскільки їхні посадові оклади розраховуються за єдиною тарифною сіткою, прив’язаною до мінімальної зарплати.
“Це певні кроки у напрямку дійсно цивілізованого рівня життя в Україні. Карантин продовжується, але після серйозної паузи, коли понад два місяці не працювали ні підприємці, ні ФОПи, багато державних підприємств, зараз дуже важливо трішки підтримати людей”, – зазначив Володимир Зеленський.
Зазначається, що Президент звернувся до голови Верховної Ради Дмитра Разумкова з проханням провести позачергове засідання парламенту 25 серпня, після Дня Незалежності України, та закликав народних депутатів підтримати президентський законопроект щодо збільшення розміру мінімальної заробітної платні.

Довідка Finance.ua:

  • У п’ятницю, 7 серпня, у ВР з’явився текст законопроєкту №3963 авторства Президента Зеленського про підвищення мінімальної зарплати в Україні.
  • Влада України керується принципом “прогнозованості і поступальності” в питанні підвищення мінімальної заробітної плати.
  • Представники українського бізнесу виступили категорично проти ініціативи підвищення розміру мінімальної заробітної плати до 5000 грн з 1 вересня 2020 року.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас