Підвищення зарплат від Зеленського: в "Слузі народу" розкрили деталі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Підвищення зарплат від Зеленського: в "Слузі народу" розкрили деталі

Казна та Політика
1529
Підвищення мінімальної зарплати в Україні до 5000 грн, запропоноване президентом Володимиром Зеленським, дозволить збільшити надходження до держбюджету.
Про це розповів в ефірі телеканалу “Україна 24” народний депутат від партії “Слуга народу” Мар’ян Заблоцький.
“Це несуттєве підвищення, але потрібно пам’ятати, що у нас на роботі, яка оплачується з держбюджету, працює від 20 до 25% громадян, тобто тільки частина коштів лягає на держбюджет. Всі ви знаєте, що у нас також є проблема з тим, що багато хто зарплати занижують, виплачують у тінь, і тому цей захід сам себе збалансує. Він дозволяє трохи підняти надходження до держбюджету, з іншого боку – трохи підвищити виплати бюджетникам”, – сказав нардеп.
Заблоцький також зазначив, що сьогодні не тільки Україна має проблеми з дефіцитом держбюджету: “Питання не тільки в дефіциті нашого бюджету, проблеми зараз у всіх. Наприклад, дефіцит бюджету США – 17% ВВП, їм теж буде нелегко”.

Довідка Finance.ua:

  • 7 серпня у ВР з’явився текст законопроекту №3963 авторства президента Зеленського про підвищення мінімальної зарплати в Україні.
  • Представники українського бізнесу виступили категорично проти ініціативи підвищення розміру мінімальної заробітної плати до 5000 грн з 1 вересня 2020 року.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас