«Це були власні кошти»: Коломойський відповів на звинувачення у крадіжці мільярдів доларів з ПриватБанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Це були власні кошти»: Коломойський відповів на звинувачення у крадіжці мільярдів доларів з ПриватБанку

Фондовий ринок
2225
Український олігарх Ігор Коломойський відповів на звинувачення у крадіжці мільярдів доларів з ПриватБанку. Напередодні ці обвинувачення йому пред’явив Мін’юст США.
У коментарі hromadske Коломойський зазначив, що усі кошти, про які каже американське відомство, були інвестовані з власних доходів.
«Всі інвестиції у США були зроблені з власних коштів, отриманих в 2007-2008 роках за угодою з Evraz і з доходів інших бізнесів, що зберігалися в ПриватБанку. Все інше категорично відкидається», — сказав нам Коломойський.
Олігарх має на увазі угоду 2007 року, згідно з якою він разом із партнерами з групи «Приват» продали компанії Evraz металургійні активи в Україні, що належали їм. Натомість Коломойський отримав 9,72% акцій групи Evraz. Тоді він заявляв, що загальна сума угоди становила близько 4 млрд доларів.

Довідка Finance.ua:

  • 6 серпня Міністерство юстиції США звинуватило українського олігарха Ігоря Коломойського у крадіжці мільярдів доларів з ПриватБанку, які він потім «відмив» у США. Також відомство вимагає конфіскувати незаконно придбану нерухомість олігарха в країні.
  • За даними Мін’юсту США, Коломойський та його бізнес-партнер Геннадій Боголюбов вивели з ПриватБанку гроші, які потім використали, аби створити «бізнес-імперію» у США. Так, олігархи переводили кошти через велику мережу фірм, аби приховати їхнє походження.
  • 4 серпня ФБР провело обшуки у Клівленді в приміщеннях компанії Optima Management Group, яку пов’язують з Коломойським. Американські правоохоронці підозрюють, що олігарх відмивав гроші через придбання нерухомості в Клівленді.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас