Мін'юст США звинуватив Коломойського в крадіжках і відмиванні мільярдів із ПриватБанку - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мін'юст США звинуватив Коломойського в крадіжках і відмиванні мільярдів із ПриватБанку - ЗМІ

Фондовий ринок
2101
У четвер міністерство юстиції США звинуватило українського олігарха Ігоря Коломойського в розкраданні мільярдів доларів із ПриватБанку, а потім використанні величезної кількості компаній для відмивання цих грошей в Сполучених Штатах і в усьому світі.
Про це пише The Washigton Post.
Протягом більше року федеральні агенти відстежували мільйони доларів, які були відправлені в США від компаній, що належать Коломойському і його партнеру Геннадію Боголюбову, для купівлі об’єктів нерухомості, в тому числі чотирьох хмарочосів у центрі Клівленда, в період приблизно з 2008 року і наступних п’яти років.
У зв’язку з розслідуванням федеральні агенти неодноразово приїжджали в Україну, в тому числі в лютому, де вони зустрічалися з генпрокурором Русланом Рябошапкою, і слідчими з НАБУ, щоб обговорити справу проти олігарха.
Видання нагадує, що розслідування НБУ виявило дефіцит у бухгалтерських книгах ПриватБанку на $5,5 млрд і вони назвали це “масштабним і скоординованим шахрайством”, в якому брали участь основні акціонери банку Коломойський і Боголюбов. Щоб утримати банк від краху, уряд використав кошти платників податків, щоб закрити діру.
Washigton Post вказує, що президент України Володимир Зеленський, який до державної служби був актором і працював на телеканалі олігарха, призначав Андрія Богдана, який був його радником з юридичних питань і екс-юристом олігарха Ігоря Коломойського, головою Офісу президента.
Раніше президент України Володимир Зеленський підкреслював, що не залежить і не має жодних домовленостей з олігархом Ігорем Коломойським, з яким його пов’язували ЗМІ.
Що передувало: У Клівленді ФБР у вівторок прийшла з обшуками в офіси фірми, власником якої, за даними ЗМІ, є український олігарх Ігор Коломойський.
На початку 2019 року стало відомо, що Коломойський і його партнери по компанії Optima Management є найбільшими гравцями на місцевому ринку офісної нерухомості. За даними видання Miami Herald, на скупку місцевих активів Optima витратила близько 250 млн доларів.
Партнери Коломойського в США – Мордехай Корф і Урі Лейбер, вихідці з єврейської громади штату Флорида.
На початку 2020 року стало відомо, що Коломойський перебуває під слідством федерального великого журі США за звинуваченням у відмиванні сотень мільйонів доларів в сфері нерухомості. Серед покупок, які вивчає слідство: розкішний готель на 484 номери в Клівленді з видом на озеро і 21-поверхова офісна будівля.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас